Derde fase Margrietstraat gestart

Foto: Sam Fish

Fase drie van de verbouwing aan de Margrietstraat in Middelharnis is officieel gestart.

Op dinsdagmiddag 1 november kreeg Maarten van der Klooster, voorzitter van de Huurdersvereniging Goeree-Overflakkee, de eer om de eerste paal van de nieuwe woningen in de grond te slaan.

Onder toeziend oog van Woongoed GO-directeur Simon van Nieuwaal en aannemersbedrijf Stout mocht Van der Klooster de knopjes van de heimachine bedienen en toen de paal helemaal in de grond zat was daar Happy Music met de confettikanonnen om het geheel feestelijk af te sluiten.

LEES OOK: Gemeente Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter

Nodig
“Vanmiddag hebben we een stap dichterbij gezet naar de voltooiing van het vernieuwingsproject dat hard nodig is voor de woonvoorziening in Middelharnis”, vertelt Van Nieuwaal. “We hebben op dit moment een wachtlijst van ongeveer 900 mensen, de meesten van hen willen in Middelharnis wonen. Daarbij komen er elk jaar zo’n 185 woningen vrij. Dat loopt dus niet helemaal gelijk. Daarom is het belangrijk dat er projecten als deze worden gestart”.

Vernieuwingsproject Margrietstraat Middelharnis
De eerste fase van het project startte al in 2009 met de vernieuwing van vier Zweedse Woningen en de tweede fase bestond uit het bouwen van negen ruime eengezinswoningen en een mindervalidewoning. In de derde fase van het project worden maar liefst elf energiezuinige seniorenwoningen gebouwd. De huurders worden in de komende weken toegewezen. De woningen worden in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

eerste-paal-margrietstraat-2

Reacties