Plannen oud centrum Middelharnis rond

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Donderdag 13 oktober 2016 ondertekenden wethouders Daan Markwat en Marnix Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee en Dingeman van Es van Estate Invest twee overeenkomsten voor woningbouwprojecten.

De overeenkomsten gaan over de projecten ‘Parel van de Delta’ en ‘Gemeentewerf Middelharnis’. Beide projecten zijn opgepakt in het kader van de herstructurering van het oude centrum van Middelharnis. De realisatie van deze projecten geeft een kwaliteitsimpuls aan het historisch centrum van Middelharnis.

LEES OOK: Herfstvakantie bij het Streekmuseum

Het plangebied van De Parel van de Delta ligt op de kop van de landtong aan de noordzijde van de haven van Middelharnis ingesloten door het Vingerling en Vissersdijk. Het project omvat zeventien appartementen en drie penthouses. Voor dit project hebben de gemeente Goeree-Overflakkee en Estate Invest een anterieure overeenkomst ondertekend. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de verdeling van de kosten en de inrichting van het openbaar gebied.

Het plangebied Gemeentewerf Middelharnis ligt aan de noordoost zijde van Middelharnis en ingesloten tussen de Vissersdijk, het Nieuwepad en het havenkanaal Sommelsdijk. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van vijfentwintig woningen met bijbehorende tuinen, erven en infrastructuur. Voor dit project hebben de gemeente Goeree-Overflakkee en Estate Invest een koop- en ontwikkelovereenkomst ondertekend. De voormalige gemeentewerf Middelharnis is eigendom van de gemeente Goeree-Overflakkee. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de verkoop van het perceel, de ontwikkeling van het plan en de inrichting van de openbare ruimte.

LEES OOK: Start bouw Windpark Krammer

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 13 oktober 2016 de bestemmingsplannen voor beide locaties vastgesteld. De bestemmingsplannen zijn nodig om de projecten te kunnen realiseren. De plannen bieden het planologische juridische kader om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Reacties