Tegeltaxi GO haalt gratis gewipte tegels op

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het is inmiddels het derde jaar op rij dat Goeree-Overflakkee meedoet aan het NK Tegelwippen. Daarom is er ook de Tegeltaxi.

Wil je je tuin vergroenen, maar heb je geen idee hoe je van je oude stenen afkomt? De gemeente helpt met het opruimen van de gewipte tegels. De Tegeltaxi GO haalt deze gratis bij je op. Makkelijk toch?

Het doel van het NK Tegelwippen is om zoveel mogelijk tegels in te wisselen voor groen. Op dit moment staat de teller van gewipte tegels in Goeree-Overflakkee op ongeveer 1.306 tegels! Dat is niet alleen goed voor de natuur, ook voor de wedstrijd. De gemeente heeft het namelijk voor de derde keer opgenomen tegen onze buren van de Hoeksche Waard. Naast deze vriendschappelijke strijd biedt het ook de kans om Nederland beter voor te bereiden op de klimaatveranderingen.

Wil je gebruik maken van de gratis Tegeltaxi? Dat kan door een afspraak te maken via de website van Klimaatkrachtig GO. De taxi rijdt elke twee weken tot eind oktober van dit jaar. Wil je wel meedoen aan het NK Tegelwippen, maar heb je niet het geld om je tuin aan te pakken? Dan helpen de gemeente en het Waterschap Hollandse Delta graag een handje. Zij bieden namelijk diverse subsidies. Deze zijn te vinden op de website van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen