De tegeltaxi rijdt weer over het eiland!

Foto: Sam Fish

In maart is de nieuwe editie van het NK Tegelwippen weer van start gegaan en nu rijdt ook de Tegeltaxi weer over het eiland.

Die Tegeltaxi is van de gemeente en rijdt elke twee weken heen en weer tussen adressen en de milieustraat. Om je tegels gratis op te laten halen is het belangrijk dat je een afspraak maakt. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Maar niet alleen het wippen van de tegels is belangrijk. Voor het NK Tegelwippen is het namelijk nodig om door te geven hoeveel tegels je uit de tuin hebt verwijderd. Daarbij wordt gekeken naar de gemiddelde tegel van 30×30 centimeter. Heb je dus een ander formaat tegel gewipt? Dan moet je even rekenen. Een kleine tip: Er gaan 11 van deze tegels in een vierkante meter. Je kunt dus ook opmeten hoeveel tuin er tegelvrij gemaakt is en dat omzetten naar tegels.

Het doorgeven van het aantal gewipte tegels kan op de website van het NK Tegelwippen.

Burenstrijd

Voor de derde keer op rij is Goeree-Overflakkee de tegelstrijd aangegaan met buurgemeente Hoeksche Waard. De eerste keer wonnen wij, vorig jaar won de overkant. Dat maakt de strijd van dit jaar extra belangrijk. Op dit moment zijn er op Goeree-Overflakkee 1222 tegels gewipt. Dat zijn 24,42 tegels per 1000 inwoners.

De Hoeksche Waard staat op dit moment voorop in de strijd. Zij hebben sinds de start in maart 2269 tegels gewipt in de gemeente. Dat zijn er 25,94 per 1000 inwoners. Meedoen aan het NK Tegelwippen kan nog tot en met 31 oktober.

Subsidie

Wil je ook een groenere tuin en meedoen aan het NK Tegelwippen, maar heb je er het geld niet voor om de tuin aan te pakken? Net zoals vorige jaren, is ook dit jaar weer subsidie beschikbaar voor het klimaatbestendig maken van tuinen. Denk hierbij aan meer planten en bomen, een regenton, of een groen dak. Lees hier meer over op de website van de gemeente of neem contact met hen op door een e-mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen