Certificaat voor DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Het DigiTaalhuis van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta helpt mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en om digitaal hun weg te vinden. En dat doen ze zo goed dat ze een certificaat hebben behaald.

Door Sam Fish

Op dinsdag 9 april ontving het DigiTaalhuis dit kwaliteitscertificaat uit handen van wethouder Berend Jan Bruggeman. Het is een certificaat dat ze krijgen omdat het DigiTaalhuis voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen. “Denk hierbij in het kader van beleid, financiën, zichtbaarheid, samenwerking, aanbod en nog veel meer”, vertelt Manon Allard, coördinator van het DigiTaalhuis. “En dan is het ook leuk om te benoemen dat ons DigiTaalhuis hoger scoort dan het landelijk gemiddelde.”

In totaal waren er 69 punten te verdienen. Om in aanmerking te komen voor het certificaat moeten er minimaal 42 punten verdiend worden. Het landelijk gemiddelde ligt op 49 punten, het DigiTaalhuis van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta behaalde 51 punten. “We blinken vooral uit in de samenwerkingen onderling en met andere organisaties. Dit certificaat is vier jaar geldig, dus over vier jaar hebben we weer een audit. Tot die tijd gaan we aan de slag met de verbeterpunten die uit de rapportage kwamen.”

Kroon op jubileum

“Het DigiTaalhuis staat als een huis en dat hebben jullie samen voor elkaar gekregen. Daar mogen jullie heel trots op zijn”, laat wethouder Bruggeman weten bij de onthulling van het bordje in de bieb van Middelharnis. “Als gemeente kregen we in 2019 het eerste verzoek en we waren meteen enthousiast. En dat dit blijft ontwikkelen is heel belangrijk. We weten elkaar te vinden en we kunnen elkaar versterken. Dat siert ons eiland. Samen kunnen we hele mooie dingen bereiken.”

De eerste stappen voor het DigiTaalhuis op Goeree-Overflakkee werden dus gezet in 2019. Dat betekent dat het project nu 5 jaar bestaat. Dat maakt de certificering een mooie kroon op het harde werk en dit eerste lustrum. “We hebben op Goeree-Overflakkee 115 vrijwilligers die helpen in het DigiTaalhuis. Zonder hen hadden we dit nooit kunnen doen”, aldus Manon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen