Afval inzameldagen op het eiland veranderd

Foto: RAD BV

De inzameldagen op Goeree-Overflakkee zijn veranderd. Voortaan komt de RAD één keer per vier weken de restafvalcontainer legen.

Daardoor verandert de inzamelplanning. Het kan dus zijn dat jouw afval voortaan op een andere dag wordt opgehaald. Check daarom of er voor jouw postcode iets verandert, zodat je niet per ongeluk je container of PMD-zak op de verkeerde dag aanbiedt. Dit kun je allemaal vinden in de Afvalkalender van de RAD. Ook in de app staan de juiste ophaaldagen aangegeven. Voor heel 2024 kun je daar zien wanneer de RAD langskomt om het afval in te zamelen. Die aanpassingen zijn begin deze maand ingegaan

Waarom deze wijziging? De dienstverlening aan de gemeente Goeree-Overflakkee is gericht op een betere service op grondstoffen en op het verbeteren van de efficiëntie van de afvalstoffeninzameling. Zo kan de RAD de kosten voor de inzameling in de hand houden en jou als inwoner zo veel mogelijk helpen om het afval gescheiden in te zamelen.

Niet elke keer

Bied jij elke keer dat ze langskomen voor je ‘grijze bak’ je container met restafval aan? Vast niet. Want uit de inzameldata blijkt dat het overgrote deel van de inwoners van Goeree-Overflakkee niet bij elk inzamelmoment de restafvalcontainer aanbiedt. Zo’n 83% van de huishoudens doet dat nu al minder dan één keer per vier weken. Dat is minder dan 13 keer per jaar.

Als de RAD één keer per vier weken in plaats van één keer per twee weken het restafval komt ophalen, helpen ze de gemeente om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden. Ze hoeven immers minder vaak te rijden en minder rijden is nog duurzamer ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen