Saamhorigheid op Landelijke Compostdag groot

Foto: RAD BV

De RAD kijkt terug op een mooie Landelijke Compostdag. Een heerlijke dag met een zacht zonnetje, een vlaagje koude noorderwind en af en toe een drupje regen.

Inwoners van Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard kwamen zaterdag 23 maart in groten getale naar de milieustraten. Bij de straten in Westmaas, Middelharnis en Goedereede werd namelijk gratis compost uitgedeeld. Dit als dank voor het gehele jaar door gescheiden inzamelen van hun gft-afval.

De saamhorigheid is op de Compostdag sinds jaar en dag onderling al groot. Gedurende de hele dag heerste een gemoedelijke sfeer op de drie milieustraten. Al vroeg voor de opening van de milieustraten om 8.00 uur stonden auto’s in een lange rij tot ver buiten de poort te wachten om de compost op te halen. Voor iedere bezoeker waren drie zakken compost weggelegd.

Medewerkers van de milieustraat in Middelharnis leidden bezoekers bij het openen van het terrein richting de speciaal voor deze dag ingerichte hoek waar de compostzakken opgestapeld klaar lagen. Vervolgens hielpen zij de mensen desgewenst met het inladen van de zakken. Wethouder Daan Markwat overhandigde compost aan diverse inwoners. Hij sprak al doende zijn dank uit voor hun belangrijke bijdrage in het scheiden van gft-afval.

Helemaal op

Rond de klok van 12.00 uur waren alle compostzakken op de milieustraten op. Zowel in de Hoeksche Waard als op Goeree-Overflakkee zijn 2400 zakken uitgedeeld. Ook de kramen waar bezoekers informatie over het -nog beter- scheiden van hun afval konden krijgen, waren vrijwel leeg. Weggevertjes zoals een Afvalgids, bijenhotelletjes, bloemzaadpakketjes, keycords en miniatuur kliko’s vlogen de deur uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen