CDA helpt in Ooltgensplaat tijdens NLdoet

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet hebben eilandelijke CDA’ers geholpen bij Tennis Vereniging Ooltgensplaat.

Ze hebben er daar samen met andere vrijwilligers voor gezorgd dat het tennispark weer speelklaar is. Met deze actie onderstreept de partij het belang van het verenigingsleven en sport op het hele eiland. “Een sportvereniging heeft een belangrijke functie in het dorp”, vindt raadslid Ellen van Rossum. “Niet alleen om te sporten, maar ook om elkaar te ontmoeten. Het doet echt iets voor de leefbaarheid van het dorp.”

Fractievoorzitter Daniël Huising vult aan: “Vrijwilligers maken echt het verschil voor een vereniging zoals deze. Zij doen enorm veel zelf in bijvoorbeeld het onderhoud. Als CDA vinden we dat de gemeente hen niet in de steek moet laten. Er moet meer prioriteit gegeven worden aan het bijdragen aan een kwaliteitsimpuls van de accommodaties van alle sportverenigingen. Daarom dienden we afgelopen december ook een motie in voor een kwaliteitsimpuls van de verenigingen. Hiervoor hebben we unanieme steun ontvangen in de gemeenteraad.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen