Vrijwilligers zijn onmisbaar op Goeree-Overflakkee

Foto: Heijbloemfotografie

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart voor het jaarlijkse vrijwilligersevenement NLdoet. Ook op Goeree-Overflakkee!

De organisatie ligt zoals altijd in handen van het Oranje Fonds. Samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in heel Nederland zetten ze vrijwilligerswerk in de spotlights. Iedereen is dan ook uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken en het verschil te maken. Ook op Goeree-Overflakkee waren er verschillende acties. Wethouders Berend Jan Bruggeman en Henk van Putten hielpen mee met het vullen van goodiebags in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Voor kleine kinderen is een bezoek aan de spoedeisende hulp van een ziekenhuis erg spannend. Vrijwilligers hebben goodiebags gevuld met kleurplaten, potloden, sleutelhangers en andere leuke items. Het verplegend personeel kan die tijdens een bezoek aan de kinderen geven ter afleiding.

Wij zijn er voor elkaar

Op Goeree-Overflakkee zijn we er graag voor elkaar. Of het gaat om zorg, welzijn, sport of cultuur, voor organisaties, kerken, verenigingen of gewoon familie of buren. Veel mensen dragen hun steentje bij in de hulp aan anderen. De gemeente stimuleert en steunt de initiatieven.

“De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor onze samenleving”, vindt ook wethouder Berend Jan Bruggeman. “Vrijwilligerswerk bevordert de leefbaarheid, sociale samenhang en levendigheid binnen onze gemeente. Daarom stimuleren en steunen wij sociale initiatieven van harte.” Wethouder Henk van Putten vult aan: “Door hier vandaag mee te helpen, willen we onze waardering tonen. Niet alleen voor deze actie, maar voor alle vrijwilligers die het hele jaar door aan de slag zijn in onze gemeente.”

Hulp vragen of hulp krijgen

Op Goeree-Overflakkee is Govoorelkaar het vrijwilligersplatform. Het is de plek waar hulpvragen en hulpaanbod in de gemeente elkaar ontmoeten. Angelique van der Poel speelt daarbij als matchmaker een belangrijke rol. Zij zegt daarover: “Op GOvoorelkaar kunnen organisaties of particulieren hun hulpvraag plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een oproep van iemand die hulp zoekt bij de reparatie van zijn computer of onderhoud van zijn tuin. Mensen die wat tijd over hebben en graag iets voor een ander willen doen, kunnen dan via ons platform reageren op een oproep. Een veilige en overzichtelijke manier om hulpvrager en hulpaanbieder met elkaar in contact te brengen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen