CDA bezoekt werkbezoek aan Den Bommel

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA Goeree-Overflakkee trekt regelmatig de wijken en dorpen in om te horen wat er leeft bij de inwoners, ondernemers en verenigingen.

Op zaterdag 2 maart bezochten de lokale CDA’ers Den Bommel. Een gemoedelijk dorpje van ruimte en rust met een sterk verenigingsleven en veel saamhorigheid. De dorpentour begon met een ontbijtje bij Bakkerij Wolfert, een belangrijke winkelvoorziening voor het dorp. Daarna namen de lokale CDA’ers een kijkje bij de gerealiseerde gebiedsontwikkeling van de Voorstraat en het Kaaiplein. Onder leiding van LiVastGo Makelaardij werd het project Meinsterstaete I en II gelegen aan de Voorstraat bezocht. Daarbij werd met veel waardering waargenomen dat bestaande panden weer opgeknapt en vernieuwd worden tot betaalbare appartementen. Een plek waar ook starters van ons eiland met veel plezier wonen of komen te wonen.

In verenigingsgebouw Bij de Bron werd koffie, thee en wat lekkers door de plaatselijke Hervormde Gemeente geserveerd. Ondertussen vond een gesprek plaats met het Oranjecomité Den Bommel, de Ondernemersvereniging Den Bommel en de Dorpsraad Den Bommel-Zuidzijde. Allemaal organisaties die ieder op hun eigen manier zich vrijwillig inzetten voor de leefbaarheid en saamhorigheid van het dorp. Zij vertelden waar ze zich mee bezig houden en tegen welke uitdagingen ze soms ook oplopen.

Ook werd gesproken over het plan Bommelerbosch, een nieuwe groene woonwijk met circa 230 woningen. Dat er weer gebouwd gaat worden in Den Bommel is goed nieuws voor de scholen en verenigingen.

Afsluiting

De dorpentour werd afgesloten bij de Christelijke Jenaplanschool ’t Kompas in Den Bommel. Het lokale CDA werd er reuze enthousiast ontvangen. Hier kregen ze van teamleden en betrokken ouders uitleg over deze basisschool en het onderwijsconcept. Daarna gaven kinderen zelf een rondleiding door heel hun school, zodat helemaal duidelijk was hoe deze vrolijke vlinders, bezige bijtjes en vurige vlinders samen het leven leren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen