We hebben er 10 nieuwe Nederlanders bij

Foto: Gemeente GoereeOverflakkee

Tien inwoners van Goeree-Overflakkee ontvingen op woensdag 28 februari het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis in Middelharnis.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman nam de verplichte ‘verklaring van verbondenheid’ af. Daarmee beloven de nieuwe Nederlanders de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. De genaturaliseerde inwoners zijn geboren in Polen, Duitsland, Taiwan, Rusland, Somalië en Democratische Republiek Congo. Het gaat om zeven volwassenen en drie kinderen.

De gemeente organiseert een paar keer per jaar een naturalisatieceremonie. Deze ceremonie is het laatste onderdeel van het proces om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen. Voor de meeste kandidaten is het een lang en soms moeilijk traject waarin onder andere de Nederlandse taal moet worden geleerd. Door het Nederlanderschap kunnen ze stemmen, politiek actief zijn en als het nodig is hulp vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland.

De nieuwe Nederlanders gingen na afloop naar huis met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen