GO schoonste strand van NL

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee ontving woensdag 31 augustus in Wassenaar vier sterren in de Schoonste Stranden Verkiezing. Het strand van Ouddorp valt in de categorie zeer schoon en is daarmee dit jaar het schoonste strand van Zuid-Holland.

De Schoonste Stranden Verkiezing is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. ANWB-inspecteurs en strandbezoekers bepalen samen welk strand het schoonste van Nederland is. Het doel van de verkiezing is om beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren hun gastvrijheid te tonen door de stranden goed schoon te houden. Het wedstrijdelement werkt; sinds de eerste verkiezing in 2003 zijn de Nederlandse stranden twee keer zo schoon geworden! Schone stranden ontvangen een driesterren- en zeer schone stranden een viersterrenwaardering.

LEES OOK: 3D Evenement bij Jouw Marktkraam in Ouddorp

Schoonste strand van Zuid-Holland

Het strand van Ouddorp is dit jaar nog schoner en daarmee het schoonste strand van Zuid-Holland. Net als vorig jaar behaalde Goeree-Overflakkee de hoogste waardering; vier sterren.

Feestelijke uitreiking
Tijdens de feestelijke uitreiking op 31 augustus in Wassenaar nam wethouder Arend-Jan van der Vlugt, die verantwoordelijk is voor onder andere strandbeheer en eilandmarketing, samen met de verantwoordelijke buitendienstmedewerkers de viersterrenplaquette in ontvangst. Van der Vlugt is ontzettend blij met deze waardering: “Wat een fantastische prestatie dat wij de schoonste stranden van Zuid-Holland hebben! Goeree-Overflakkee heeft 22 km aan prachtige stranden waar het prettig verblijven en recreëren is. Ik ben erg trots op onze buitendienstmedewerkers, de aannemers en de strandpaviljoenhouders die dit geweldige resultaat met elkaar hebben behaald! Ik wil hen feliciteren en heel hartelijk bedanken voor hun inzet!”

Reacties