De Heinenoordtunnel is ook in maart weer dicht

Foto: Google Streetview

Rijkswaterstaat is bezig met het renoveren van de Heinenoordtunnel. En ook in maart vinden er werkzaamheden plaats.

Nog tot het einde van dit jaar gaat de tunnel regelmatig dicht voor werkzaamheden. Dat gebeurt in de nachten, in de weekenden en zelfs in de zomervakantie. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd. Voor maart staan er twee weekendafsluitingen op de planning. Beide werkzaamheden gelden voor beide rijrichtingen.

De eerste afsluiting is meteen dit weekend. Van vrijdag 1 maart 22.00 uur tot maandag 4 maart 05.00 uur is de tunnel in beide richtingen afgesloten. De tweede afsluiting is een week later. Van vrijdag 8 maart 22.00 uur tot maandag 11 maart 05.00 uur is de tunnel dicht. De volledige jaarplanning met afsluitingen is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Omleiding

Doorgaand (vracht)verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de A17, A16, A15 en andersom. En lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en andersom.

De Kiltunnel is tolvrij tijdens de weekendafsluitingen.

Extra afsluiting

In maart voert de aannemer voor de realisatie van hoogtedetectie ook werkzaamheden uit aan de portalen boven de weg. Voor deze werkzaamheden is bij knooppunt Vaanplein de verbindingsweg vanaf de A15 naar de A29 richting Bergen op Zoom afgesloten. Dit gebeurt in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart van middernacht tot 05.00 uur.

Het verkeer wordt tijdens deze afsluiting omgeleid via de afrit 20 Rotterdam-IJsselmonde. Daar kan gekeerd worden om via de oprit 20 Barendrecht weer de A15 op te gaan. Afrit 19a Rotterdam-Zuidplein blijft open.

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart en van donderdag 14 op vrijdag 15 maart zijn er op de afrit van de A15 naar de A29 en de Heinenoordtunnel minder rijstroken beschikbaar.

Werkzaamheden

Tijdens deze afsluitingen, én in de komende maanden, test Rijkswaterstaat met name de nieuwe installaties en systemen. Ze testen ook de omroepsystemen, zowel in als buiten de tunnel. Dit proberen ze zoveel mogelijk overdag te doen, maar dit is alleen niet altijd mogelijk. Het kan zijn dat u in de omgeving van de tunnel geluidshinder ervaart van het testen van de omroepinstallaties. Daarnaast gaan ze onder andere ook verder met de beplating van de wanden, met werkzaamheden voor de hoogtedetectie en in de dienstgebouwen.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva volgens de normale dienstregeling. Bussen rijden in één richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed alternatief.

Daarnaast blijft de fietssluis open en de overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren is gratis. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open als de tunnel dicht is voor werkzaamheden.

Verharding N59

Maar dat is niet alles. Deze maand is ook de N59 tussen het Hellegatsplein en de Schaapsweg afgesloten. De provincie verstevigt de berm van de N59. Dat gebeurt in twee weekenden. De eerste is van vrijdag 15 maart 22.00 uur tot maandag 18 maart 05.00 uur. En de tweede afsluiting is van vrijdag 22 maart 22.00 uur tot maandag 25 maart 05.00 uur.

De parallelweg blijft dan open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer. Ook het openbaar vervoer rijdt tijdens de afsluiting over de parallelbaan. Daardoor kunnen bussen blijven rijden volgens het normale schema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen