Drie inwoners genaturaliseerd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De Nederlandse nationaliteit was op 25 augustus voor drie inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Een warm hart van GO

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Drie nieuwe Nederlanders
De drie nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Somaliƫ en Groot-Brittanniƫ. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de drie inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Reacties