Laatste week NK Tegelwippen 2023 aangebroken

Foto: Sam Fish

De laatste week van het NK Tegelwippen is officieel aangebroken. Nog tot en met 31 oktober kun je je gewipte tegels aanmelden bij de organisatie.

Door Sam Fish

Net als vorig jaar nemen we het dit jaar op tegen onze buren van de Hoeksche Waard. En dus is het tijd voor de laatste tussenstand. Vorig jaar hebben we de strijd gewonnen, gaat ons dat dit jaar weer lukken?

Op Goeree-Overflakkee zijn er sinds 21 maart van dit jaar 11.789 tegels gewipt en aangemeld. Dat staat gelijk aan 235,55 gewipte tegels per 1000 inwoners. In de Hoeksche Waard zijn in diezelfde tijd 20.274 tegels gewipt, dat zijn er dus meer dan op Goeree-Overflakkee. Maar! Hun aantal gewipte tegels staat gelijk aan 231,81 gewipte tegels per 1000 inwoners. En dat laatste detail zorgt ervoor dat Goeree-Overflakkee voor staat deze laatste week van de wedstrijd.

NK Tegelwippen

In totaal zijn er in heel Nederland 3.329.596 tegels gewipt. Dat zijn er echt een hele boel. En dat is maar goed ook! Want het NK Tegelwippen is niet zomaar een wedstrijd, het is natuurlijk voor een goed doel. Want het is de bedoeling dat al die gewipte tegels worden ingewisseld voor groen. Dat staat niet alleen gezelliger, maar het is ook goed voor de natuur.

Het zal je niet ontgaan zijn dat het weer in Nederland steeds extremer wordt. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we ook steeds vaker te maken met hittestress en wateroverlast. Dat komt doordat onze leefomgeving sterk is versteend. Die stenen verkoelen niet op een het dag en laten geen water door wanneer het regenwater. Dat regenwater kan dan alleen naar het riool of naar je kelder, en daar zit niemand op te wachten.

Wil je meer informatie over het NK Tegelwippen? Kijk dan eens op hun website!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen