Nieuwe partij op Goeree-Overflakkee; GOLV

Foto: Sam Fish

Raadslid Wilma de Bruine en wethouder Berend Jan Bruggeman gaan samen verder in een nieuwe partij; GOLV.

Onlangs zegden raadslid Wilma de Bruine en wethouder Berend Jan Bruggeman hun lidmaatschap van de VKGO op. De Bruine gaat als zelfstandige fractie verder in de raad onder de naam van haar partij GOLV. Dat staat voor Goeree-Overflakkee Lokaal & Vitaal. Wethouder Berend Jan Bruggeman sluit zich aan bij die partij.

De twee zegden hun lidmaatschap op omdat de VKGO aangaf het vertrouwen in de coalitie te zijn verloren. Zij stonden niet achter het statement dat werd gepubliceerd en trokken zich terug van de partij.

Nieuwe partij

Een week na die verklaring komt De Bruine met het bericht dat zij met een nieuwe partij verder gaat in de lokale politiek. Zij zal met één zetel van GOLV vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.

Wilma de Bruine spreekt energiek over de nieuwe lokale partij. “Ik wil met GOLV een nieuwe impuls geven aan de vitaliteit in de kernen van Goeree-Overflakkee. Maar wel met een sociale en constructieve bijdrage.”

Bruggeman sluit zich aan

Wethouder Berend Jan Bruggeman zet graag zijn werkzaamheden in het college voort vanuit hetzelfde gedachtegoed als Wilma de Bruine. Om die reden heeft hij zich aangesloten bij de nieuwe partij Goeree-Overflakkee Lokaal & Vitaal. De nieuwe naam van de fractie zal voor het eerst gebruikt worden in de volgende raadsvergadering. Die is op donderdag 12 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen