Gay op Flakkee wil betere informatievoorziening op scholen

Foto: Pixabay

LHBT-belangenorganisatie Gay op Flakkee pleit voor betere informatievoorziening op scholen.

Vorig jaar was er ophef om een interview met een homostel in het Eilanden-Nieuws en twee weken geleden werd er iemand van een brug geduwd en uitgemaakt voor pedofiel omdat hij/zij niet in de standaard hokjes past. Om de betere informatievoorziening te realiseren slaat Gay op Flakkee de handen ineen met de gemeente Goeree-Overflakkee.

“Ik vind het zeer ernstig als dit soort dingen gebeuren”, zegt Petra ’t Hoen, gemeenteraadslid voor de PvdA, maar ook directrice van twee basisscholen op het eiland. “Scholen besteden veel aandacht aan pesten, maar vooral als het om ras, geloof of een handicap gaat. Maar het gaat eigenlijk nooit over seksuele diversiteit”.

LEES OOK: GO eerste in Europa, tweede op de wereld

“Ik vroeg me af wat we hier nou aan konden doen”, zegt ze in een interview met Radio Rijnmond. “Ik kwam in contact met Stichting Gay op Flakkee en zij lopen al langer met een plan om op dit eiland toch wat meer te doen aan voorlichting op scholen, juist op dit specifieke gebied van seksuele diversiteit”.

Het plan is om geld bij elkaar te krijgen bij de gemeente om daarmee met de voorstelling ID van Theatergroep AanZ langs de scholen te gaan, een voorstelling die gaat over jongens en meisjes en iedereen die daar tussenin zit. “En dan vooral de eindgroepen van de basisscholen en de brugklasgroepen van het voortgezet onderwijs. Als je die kinderen, in die leeftijdsgroep, weet te benaderen, dan zit je goed. Daar is nog een hoop onwetendheid”, legt ’t Hoen uit. “Ook voor de christelijke scholen op het eiland zijn we aan het kijken voor eenzelfde soort voorstelling waarbij er niet getornd wordt aan het geloof, maar waar mee het respect voor de medemens aan bod komt. En dat zou het centrale thema moeten zijn. Respect hebben voor elkaar”.

Voor meer informatie over Gay op Flakkee kun je terecht op de website van de organisatie. Meer informatie over de voorstellingen van theatergroep AanZ is te vinden op theater-AanZ.nl.

Reacties