SGP, CDA en PvdA reageren op verklaring VKGO

27 sep 2023, 10:59 Gemeente
team 3738261 1280
Pixabay; Mohamed_hassan
Vitale Kernen Goeree-Overflakkee kwam op dinsdag 26 september naar buiten met een verklaring over het verlies van vertrouwen in de coalitie.
De SGP, het CDA en de PvdA vormen het andere deel van die coalitie. Zij werden plotseling geconfronteerd met de mededeling van hun coalitiepartner. In de verklaring van de VKGO wordt het voltallige college onbehoorlijk bestuur verweten, met het dossier flexwoningen als startpunt. Het college zou de raad en de samenleving passeren, alles achter gesloten deuren beslissen, niet informeren, zich boven de wet plaatsen en tot slot niet integer handelen.

Reactie coalitie

De fracties van SGP, CDA en PvdA laten weten hier met klem afstand van te nemen. Zij schrijven in een eigen verklaring: “Juist op het dossier flexwoningen hebben het voltallige college en de ambtelijke organisatie zich volstrekt onbaatzuchtig ingespannen. De opvang van Oekraïners en in het verlengde daarvan de opgave ten aanzien van statushouders geeft een bijzondere uitdaging die we gezamenlijk moeten aangaan.
De voornoemde partijen spreken hierbij het vertrouwen uit in het college van B&W, beraden zich op dit moment op de ontstane situatie en zullen alles in het werk stellen om te zorgen dat een stabiel gemeentebestuur de grote uitdagingen van onze gemeente kan blijven aanpakken.”