Flinke voor GO achterstand bij NK Tegelwippen

Foto: Sam Fish

Van 21 maart tot en met 31 oktober van dit jaar is heel Nederland bezig met het NK Tegelwippen. Ook Goeree-Overflakkee.

Bij dit NK gaat het erom dat er zoveel mogelijk tegels uit de tuinen worden gewipt. Deze open plekken worden dan gebruikt om groen in te zetten. Op die manier dragen we allemaal ons steentje bij aan de natuur én aan het klimaat. Want een groene tuin zorgt dat het regenwater op natuurlijke manier terug de grond in gaat én het zorgt voor verkoeling. Daarnaast vinden ook de dieren in de natuur een groene tuin leuker dan een tegeltuin. Tsja, waar wacht je dan nog op?

Net als vorig jaar strijden we op Goeree-Overflakkee niet alleen voor onszelf. Voor het tweede jaar op rij zijn we de (vriendschappelijke) strijd aangegaan met onze buren. Jawel, we nemen het opnieuw op tegen de Hoeksche Waard. Vorig jaar hebben we hen op het laatste moment kunnen verslaan. Toch staan we op dit moment flink achter.

Tussenstand

In heel Nederland zijn er op dit moment 1.316.910 tegels gewipt. De meeste tegels zijn gewipt in Arnhem, maar de meeste tegels per inwoner zijn voor Etten-Leur. Op Goeree-Overflakkee zijn we ook lekker bezig. Hier zijn sinds 21 maart 6004 tegels uit de grond gewipt. Dat staat gelijk aan 119,96 tegels per inwoner.

Maar we hebben toch echt een flinke achterstand als we kijken naar onze tegenstander. In de Hoeksche Waard zijn tot nu toe namelijk 14.444 tegels gewipt. Dat staat gelijk aan 165,15 tegels per inwoner.  We hebben dus nog wat in te halen.

Wip mee

Wil jij ook je tuin aanpakken en alle tegels eruit halen? Dan is dit een mooi moment! Meld het aantal gewipte tegels op de website van de organisatie en help Goeree-Overflakkee in de strijd tegen de Hoeksche Waard. Heb je geen mogelijkheid om de tegels af te voeren naar de milieustraat? Dan kun je je altijd aanmelden voor de tegeltaxi van de gemeente!

Let wel op, bij het aanmelden van het aantal gewipte tegels gaat het om tegels van 30×30 cm. Als je tegels dus groter of kleiner zijn dan dat, is er een kleine rekensom nodig. Maar de organisatie geeft mee dat er 11 tegels van 30×30 in een vierkante meter gaan. Kijk voor meer informatie op de website van het NK Tegelwippen.

Cookieinstellingen