Jaarstukken 2015 opgenomen in Begrotingsapp

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Onlangs zijn de Jaarstukken van 2015 opgenomen in de Begrotingsapp.

De gemeente Goeree-Overflakkee geeft op een toegankelijke manier inzicht in de begroting en in andere financiële beleidsdocumenten.

Begrotingsapp
De app is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de plannen van de gemeente Goeree-Overflakkee. Deze moderne manier van inzicht geven in de financiën van de gemeente is toegankelijk voor een breed publiek via Apple (iPad en iPhone) en Android (tablet en mobiel).

LEES OOK: Kroonkurken en flessendoppen kunnen levens redden!

Transparant
De gemeente streeft ernaar realtime informatie te geven over de actuele stand van zaken met behulp van de Begrotingsapp. Dan is het voor zowel inwoners, raadsleden en  andere geïnteresseerden inzichtelijk in welk stadium de beleidsuitvoering zich bevindt, inclusief de bijbehorende financiële stand van zaken. Met behulp van een zogenaamd stoplichtmodel worden de in de begroting opgenomen thema’s, zowel financieel als beleidsmatig, voorzien van voortgangsinformatie.

Stoplichtmodel
In de Begrotingsapp wordt ieder thema weergegeven in een kleur: groen, oranje of rood. Groen betekent dat de voortgang realistisch is en op schema ligt, extra geld is niet nodig. Bij oranje wordt de realisatie mogelijk niet gehaald of is bijstelling van het budget nodig (minder dan € 100.000,-). Is de kleur rood, dan is realisatie niet haalbaar of wordt niet meer nagestreefd. Een financiële bijstelling betreft dan een bedrag van meer dan € 100.000,-.

Download de app
De Begrotingsapp is te downloaden via de Apple Appstore (zoek op begrotingsapp). Er is nu ook een Android versie van de begrotingsapp beschikbaar. De Goeree 2016 app van Android vindt u in de Google Play Store.

screenshot app

Reacties