Lintjesregen daalt neer op Goeree-Overflakkee

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Geheel volgens traditie daalt op de laatste werkdag voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander de lintjesregen neer in Nederland.

Op Goeree-Overflakkee kregen vijf mensen een onderscheiding. Het was de eer aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om de lintjes op te spelden. Alle vijf werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De lintjes gaan naar mensen die zich op een bijzondere manier inzetten of in hebben gezet voor de samenleving.

Iedereen kan een onderscheiding aanvragen voor een bijzondere inwoner. In stilte wordt vervolgens onderzoek gedaan of de aangevraagde onderscheiding ook kan worden uitgereikt. Tot het moment van uitreiking is de onderscheiding voor de gedecoreerde een verrassing. Hieronder een overzicht van de vijf personen die op woensdag 26 april verrast zijn met een lintje.

Hans Bruggeman

Hans Bruggeman uit Nieuwe-Tonge is een muzikant in hart en Nieren. Van 1975 tot 2010 was hij penningmeester van Muziekvereniging Apollo. Daarnaast was hij van 1985 tot 2005 bestuurslid van de Muziekschool Goeree-Overflakkee. In 2002 was hij één van de oprichters van Die Grevelinger Musikanten. Bruggeman is nog altijd secretaris en penningmeester van die groep. Ook is Hans al ruim 11 jaar collectant voor Alzheimer Nederland.

Nettie van Heemst-Tijl

Een tweede onderscheiding in Nieuwe-Tonge, deze is voor Nettie van Heemst. Zij werd in 1963 lid van de gymnastiekvereniging, in 1974 werd ze er ook bestuurslid. Inmiddels vervult ze al 35 jaar de rol van voorzitter. Van 1994 tot 2021 was ze mantelzorger voor haar ouders en schoonmoeder. Namens Stichting Ons Dorpshuis organiseert ze sinds 2006 de wandelmars van Nieuwe-Tonge. En sinds 2007 is ze vrijwilliger bij obs de Pannenbakker.

Mirabella de Vogel-Los

Mirabella is al sinds 1997 bestuurslid van Oranjeverenging Oude-Tonge. Daarnaast was ze zes jaar lid van de medezeggenschapsraad van obs het Stellegors in Stellendam. En was ze acht jaar lang vrijwilliger van de werkgroep Kindernevendienst van de Rooms-katholieke parochie ‘De Heilige Familie’. Ook maakt ze al vijf jaar deel uit van de Ondersteuningsplanraad van Passend Onderwijs Goeree-Overflakkee.

Frank/Janine Boerboom

Van 2004 tot 2007 was Frank/Janine vrijwilliger bij de stichting Jong Flakkee. Ook was hij/zij 16 jaar lang organisatie en tuinman bij Creatief Beheer. Daarbij ging het om het op sociale wijze vergroenen van zogenaamde achterstandswijken in Rotterdam.
Daarnaast is Frank/Janine sinds 2017 organisator van de stichting Buutenplaets en bezorgde hij/zij twee jaar lang maaltijden voor Tafeltje Dekje. Vanaf 2015 tot nu is hij/zij klusjesman en tuinman bij Goed voor Goed.

Leonard van den Ouden

Leonard van den Ouden vervulde in 2022 al 25 jaar de functie van voorzitter van de Oranjevereniging. Naast Koningsdag en Dodenherdenking organiseerde hij kinderbingo’s, wierf sponsors en regelde rondritten met legervoertuigen. Ook is hij sinds 2017 voorzitter van Stichting ’t Centrum in Ooltgensplaat.

Uitreiking

De burgemeester ging bij de gedecoreerden langs om het lintje op te spelden. Dat gebeurde bij de mensen thuis of op een locatie die aan hun activiteiten verbonden zijn. Het waren feestelijke momenten toen de inwoners doorkregen wat er aan de hand was. Hieronder de foto’s van alle gedecoreerden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NieuwsNL_GO (@nieuwsnl_go)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen