Expositie ‘Water Landt’ te zien in het gemeentehuis

Foto: PR Waterpoort Werkt

Op dinsdag 2 mei opent wethouder Berend Jan Bruggeman de expositie ‘Water Landt’ in het gemeentehuis in Middelharnis.

Water Landt gaat over de strijd met het water. Het gaat over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daarom vraagt. De expositie wordt geopend om 13.00 uur en is dan tot en met 15 juni te bezoeken. De openingstijden zijn van 8.00 tot 17.00 en op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. Uitgezonderd iedere donderdagavond openstelling.

Over expositie Water Landt

De expositie grijpt terug naar het verleden. Om precies te zijn naar 1953, nu 70 jaar geleden. De Watersnoodramp liet een verwoesting achter in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste mensen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?

De expositie is een initiatief van Waterpoort. Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak-Zoommeer. Het beslaat de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen