Warm welkom voor tien nieuwe Nederlanders

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 18 april kregen tien inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee officieel het Nederlands staatsburgerschap.

Het gaat om zes volwassenen en vier kinderen. Zij werden op het gemeentehuis in Middelharnis ontvangen door locoburgemeester Daan Markwat. Het officiële deel begon met een gesprek over de rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn. Daarna legden de inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af. Daarmee beloofden ze de vrijheden, rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren.

De genaturaliseerde inwoners van Goeree-Overflakkee komen uit Syrië, Suriname en Polen. Zij kregen tijdens de ceremonie het Bewijs van Nederlanderschap overhandigd. Daarnaast ontvingen zij een mooie bos bloemen en een passend presentje.

Naturalisatie

De naturalisatieceremonie is de laatste stap in het naturalisatietraject dat de mensen gevolgd hebben om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Het is de feestelijke afsluiting van een voor de meesten lang en moeilijk traject. In die afgelopen periode leerden de mensen onder andere de Nederlandse taal. Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen ze een Nederlands paspoort aanvragen en bijvoorbeeld stemmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen