Nationale Citymarketing Trofee voor GO?

De troffee
Foto: NCC

Na het succes van het winnen van de publieksprijs City Marketing Award in februari van dit jaar is Goeree-Overflakkee wederom genomineerd voor een marketingprijs.

Goeree-Overflakkee maakt, in de categorie tot 100.000 inwoners, kans op de 7e editie van de Nationale Citymarketing Trofee.

“Dit is wederom een zeer mooie prestatie”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt. “Ik ben met recht trots op ons eiland. En op de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs, en overheid. Juist door die samenwerking zijn veel mooie projecten en initiatieven van de grond gekomen en kunnen we Goeree-Overflakkee zo succesvol op de kaart zetten. Na het winnen van de publieksprijs van de Citymarketing Award begin dit jaar, is ook deze nominatie een mooie waardering. Niet alleen een waardering voor het eiland, maar vooral voor iedereen die zich inzet om ons mooie eiland te profileren en te positioneren.”

LEES OOK: Rioolwerkzaamheden op Flakkee

Uitreiking
De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar op maandag 6 juni tijdens het Nationaal Congres Citymarketing in Arnhem uitgereikt.Goeree-Overflakkee is in de categorie tot 100.000 inwoners genomineerd samen met Helmond en Kampen. In de categorie boven de 100.000 inwoners zijn Rotterdam, Den Haag en Eindhoven genomineerd. Gemeenten in Nederland konden zich online aanmelden voor de Nationale Citymarketing Trofee.

Vastelling nominaties
Alle aanmeldingen zijn voorgelegd aan de jury. Bij de vaststelling van de nominaties heeft de jury gekeken naar vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing. Ook is gekeken naar spraakmakende en/of opvallende marketingactiviteiten in 2015 en is de jury altijd op zoek naar vernieuwing en de bijdrage aan het vakgebied.

Jury
De jury staat onder leiding van Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan, universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De jury bestaat verder uit; Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Thom Ummels (lid gemeenteraad Zaltbommel) en Hans Oostendorp (Necker van Naem). Binnenkort komt de jury bijeen om de genomineerde gemeenten te beoordelen. Dat gebeurt onder andere op basis van een mondelinge toelichting door de zes gemeenten.

LEES OOK: Imago-onderzoek GO van start

Meer informatie over het Nationale Congres Citymarketing is te vinden op hun website.

Reacties