Update hersteloperatie ophaalbrug Goereesesluis

Foto: Google Streetview

Het is inmiddels alweer even geleden dat de ophaalbrug in Stellendam werd kapot gevaren. De gemeente komt nu met een update.

De Schade aan de klep van de Goereesesluis is groter dan voorzien. Om de schade goed te repareren is de klep op donderdag 6 april op een ponton getakeld. Daarna is hij afgevoerd naar een werf. De stalen draaipunten van de brug worden vernieuwd en opnieuw in beton gestort. Er moet dan een nieuw bewegingswerk worden geïnstalleerd. Naar verwachting is de hele hersteloperatie begin juni klaar.

Vanwege de start van het recreatieseizoen stelt Rijkswaterstaat een nieuw regime voor brugpassages van schepen hoger dan 14 meter in. Vanaf dan kunnen deze schepen de sluis ook in de avond en nacht passeren. Met ingang van 7 april 12.00 uur gelden de volgende tijden:

Maandag tot en met zondag:

  • Tussen 06.00 en 07.00 uur
  • Tussen 09.00 en 10.00 uur
  • Tussen 13.00 en 14.00 uur
  • Tussen 19.00 en 20.00 uur
  • Tussen 22.00 en 06.00 uur

Maatregelen lokaal, langzaam en landbouwverkeer

Automobilisten kunnen gebruik maken van de N57 en ondervinden geen tot weinig hinder. Voor lokaal verkeer zijn twee omleidingsroutes ingesteld. Een route voor bestemmingsverkeer vanuit Rotterdam naar het Industrieterrein Stellendam en de binnen- en buitenhaven. En de andere route voor bestemmingsverkeer vanuit Zeeland naar restaurant Zoet of Zout en Aseal.

(Brom)fietsers, voetgangers en scooters kunnen gebruik maken van een tijdelijke passage over de sluisdeuren onder begeleiding van verkeersregelaars.

Het landbouwverkeer en brommobielen kunnen dagelijks buiten de spitsen begeleid op een aantal vaste tijdstippen over de Haringvlietsluizen. De actuele vertrektijden zijn te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Bron: Gemeente Goeree-Overflakkee 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen