Gratis compost uitgedeeld tijdens landelijke actiedag

Foto: RAD BV

Op zaterdag 25 maart was het Landelijke Compostdag en deelde de RAD bij milieustraten gratis zakken compost uit aan inwoners.

De gratis compost was een bedankje voor hun inspanning om gft-afval gescheiden aan te leveren. Dat is belangrijk om te doen. Want van jouw koffieprut, appelschillen en uitgebloeide tulpen kan de verwerker compost en biogas maken. Met de Landelijke Compostdag wil de afvalsector mensen stimuleren om dat op de juiste manier te blijven doen.

Wethouder Daan Markwat nam zelf een kijkje in Middelharnis. Hij merkte op dat er vorig jaar per inwoner 140 kilogram groente-, fruit- en tuinafval werd ingezameld. “Het mooie is dat dit ‘afval’ als grondstof voor compost weer prima gebruikt kan worden. Zo verrijk je de bodem van je tuin en zorg je ervoor dat alles beter groeit. En ongemerkt verbeter je zo ook de biodiversiteit van je tuin,” aldus de wethouder.

Geen zak meer over

Flakkeeënaars gaven volop gehoor aan de uitnodiging om compost op te halen. Bij het sluiten van de milieustraten om half twee, was er geen zak compost meer over. In totaal vonden 1.500 zakken compost een goede bestemming op Goeree-Overflakkee. Daarvan werden er 600 vanuit Goedereede weggegeven en 900 vanuit Middelharnis.

Volgend jaar in maart is er weer een Landelijke Compostdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen