BBB Zuid-Holland brengt bezoek aan Goeree-Overflakkee

Foto: PR Trots op Goeree-Overflakkee

BBB Zuid-Holland heeft op donderdag 23 maart een bezoek gebracht aan Goeree-Overflakkee. Ze kwam op uitnodiging van Trots op Goeree-Overflakkee (TOG).

De eilandelijke partij wilde vooral de problemen met het ov op het eiland bespreken. Maar ook de langdurige afsluiting van de N59, Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel kwamen aan bod. Daarnaast zijn diverse locaties bezocht zoals de Westplaat in Sommelsdijk waar flexwoningen worden gebouwd. Ook gingen ze langs bij de Bekadeweg waar bouwplannen zijn voor terpwoningen.

In Oude-Tonge bracht het gezelschap een bezoek aan het bedrijventerrein. Daar zijn plannen voor een biomassacentrale/greenboardfabriek en een groot logistiek centrum. Met name de gevolgen voor de luchtkwaliteit in Oost-Flakkee en het sterk toenemende aantal verkeersbewegingen op de Stationsweg in Oude-Tonge kwamen ter sprake.

Afsluiting tour

De ‘tour over het eiland’ werd afgesloten met bezoeken aan boerderij Zeldenrust. De woonkern Achthuizen werd aangedaan waar al tientallen jaren geen nieuwe woonwijk is gerealiseerd. De leefbaarheid van basisfaciliteiten komt daar onder druk te staan. Zeker nu in het Eilanden-Nieuws van 17 februari jl. te lezen was dat er maar een summier aantal woningen bijkomt. Dat staat in schril contrast met de andere kernen waar de afgelopen jaren wel gebouwd is door de gemeente.

Ze besloten de tour in de polder van Ooltgensplaat waar de gemeente wil starten met een pilot project met Tiny Houses.

Waardevolle dag

“Het was een waardevolle dag met enorm veel informatie over het eiland Goeree-Overflakkee. Het was goed om te leren over de problemen die afkomen op de lokale bestuurders. Complimenten voor de goede samenwerking tussen lokale en provinciale politiek,” aldus Heidi Looy van BBB Zuid-Holland.

Op woensdag 29 maart worden de leden van de Provinciale Staten geïnstalleerd. Daarna wordt een datum geprikt voor een bezoek aan het westen van het eiland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen