Gemeente vraagt om mening over de GO-bus

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Goeree-Overflakkee vinden van de GO-bus, het gemeentehuis op wielen.

De GO-bus is in 2017 gestart als proef, toen was het nog een tweedehands camper. Het idee erachter was heel simpel. Voor veel mensen kan de reistijd naar het gemeentehuis nogal oplopen. Is het dan niet handiger als het gemeentehuis naar de mensen toe komt? Zo kun je in je eigen dorp een nieuw paspoort aanvragen of een melding maken van een gevaarlijke verkeerssituatie. Dat liep allemaal zo goed dat er in 2019 een nieuwe bus kwam.

De bus gaat elke maandag, dinsdag, donderdag- en vrijdagochtend op pad naar een ander dorp. De GO-bus heeft dan een vaste standplaats waar mensen naartoe kunnen gaan. De bus komt overal, behalve in Middelharnis en Sommelsdijk. Inwoners uit die dorpen kunnen immers gewoon naar het gemeentehuis.

Mening

Inmiddels bestaat het concept van de GO-bus dus al zes jaar en dus is de gemeente opzoek naar wat feedback. Want kent iedereen de GO-bus? En hoe zijn de ervaringen van het gemeentehuis op wielen? Welk cijfer wil je de bus geven? Het kan allemaal via de website van de gemeente. Daar is een enquête te vinden die je kunt invullen tot en met 27 maart.

Cookieinstellingen