Dienstwijziging bij Connexxion

Foto: Sam Fish

Op maandag 8 mei zal bij Connexxion op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard een nieuwe dienstregeling ingaan.

Deze wijziging heeft betrekking tot alle haltes en lijnen die op de eilanden rijden. Tijden worden veranderd, aansluiting tussen lijnen worden verbeterd en overstaptijd wordt iets ruimer gemaakt. Daarnaast kunnen er ook een paar routes veranderen op verzoek van reizigers en scholen. Alle informatie in dit bericht komt van de website van Connexxion.

Lijn 104 – frequentie
Vanwege het toerisme in dit gebied blijft de frequentie tussen Renesse-Ouddorp twee keer per uur. In de winter gaat de frequentie naar één keer per uur. Het traject van Ouddorp naar Hellevoetsluis-Spijkenisse blijft zoals het nu is.

LEES OOK: VIDEO – Vrolijke opening Koningsspelen in Goedereede

Lijn 436 – Extra reismogelijkheden
De lijn tussen Stellendam, Middelharnis en Rotterdam krijgt een aantal extra reismogelijkheden:

Er komen extra ritten van de R-net lijn 436 naar Rotterdam Zuidplein in de ochtendspits. Aankomsttijd 7.08 uur en 7.48 uur.

In de ochtend wordt er voor de lijn 630 een extra rit gereden tussen Stellendam en Middelharnis om de drukte op lijn 436 op te vangen. Ook rijden er in de middag 2 extra ritten tussen Middelharnis en Oude-Tonge voor de scholieren die vanuit Middelharnis naar huis reizen (o.a. naar Zeeland).

Er komt een eerdere reismogelijkheid vanuit Den Bommel P+R (Schaapsweg) naar Oude-Tongen, waardoor er vanuit Stad a/h Haringvliet, Den Bommel, Achthuizen en Ooltgensplaat een eerdere reismogelijkheid naar Zeeland is. Deze rit sluit bij Den Bommel P+R namelijk aan op de aankomsttijd van lijn 135 (zowel uit de richting Den Bommel als Ooltgensplaat). In Oude Tonge sluit deze rit aan op de eerste rit van lijn 133 richting Zierikzee.

De rit van 7.12 uur vanuit Rotterdam (tegenspits) wordt ingekort tot Middelharnis Gemeentehuis in plaats van Dirksland. Daarentegen rijdt de bus die om 18.16 uur vertrekt vanaf Rotterdam Zuidplein (spits) van Dirksland via Melissant verder naar Stellendam. In Stellendam is er aansluiting op lijn 104 naar Ouddorp en Renesse.

De halte Stellendam Dorp komt in overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee te vervallen. De alternatieve halte is de halte Stellendam Busstation, welke op 350 meter afstand ligt. De reden dat de halte vervalt is dat de Eendrachtsweg minder geschikt is als busroute en de opgang naar de Eendrachtsdijk onvoldoende toegankelijk is.

Lijn 134 – Minder ritten
Het aantal ritten voor lijn 134 in Middelharnis wordt verminderd. In de ochtend worden twee ritten geboden op lijn 134 en in de middag één rit. Hiermee sluit lijn 134 aan op de werktijden van de sociale voorziening Binnenhof; de belangrijkste doelgroep van deze lijn.

LEES OOK: Alle schema’s voor Dodenherdenking op een rijtje

Lijn 437 – Nieuw lijnnummer
De sneldienstroute van lijn 436 van Dirksland naar Rotterdam, die niet via Oude-Tonge rijdt, krijgt een nieuw lijnnummer die alleen voor deze route wordt gebruikt. De nieuwe lijn wordt voortaan aangeduid met het nummer 437.

Lijn 604 – Extra reismogelijkheid
Er is een extra reismogelijkheid voor lijn 604 Ouddorp – Hellevoetsluis, via Stellendam. Voor lijn 104, met aankomsttijd rond 8.00 uur in Hellevoetsluis worden langere bussen ingezet.

Lijn 639 – Extra reismogelijkheid
Er is een extra reismogelijkheid tussen Stellendam en Middelharnis. Ook is de aankomsttijd van lijn 639 bij de scholen in Middelharnis iets vervroegd waardoor de aansluiting op de lestijden is verbeterd. Scholierenlijn 639 start en eindigt voortaan in Ouddorp. Als alternatief kan er gebruik gemaakt worden van lijn 104 met overstap op lijn 436 of 639.

Reacties

Cookieinstellingen