Collecterooster Goeree-Overflakkee maart 2023

Foto: Gerard Til

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Vrije periode

We beginnen deze maand met een vrije periode. Dat betekent dat de grote goede doelen niet langs de deuren komen. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel. Deze start van de maand heeft te maken met de voorjaarsvakantie. Deze vrije periode duurt tot en met zaterdag 4 maart.

Jantje Beton

De eerste echte collecte van deze maand is voor Jantje Beton. Vrijwilligers komen van zondag 5 tot en met zaterdag 11 maart langs de deuren voor dit doel. Jantje Beton is voor buitenspelen, want buitenspelen is belangrijk. Maar het is niet vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen spelen bijna nooit buiten. Voor kinderen met een beperking is dat vaak zelfs onmogelijk. Tijdens de collecte halen clubs geld op. Hiervan is 50 procent van de opbrengst voor hun eigen clubkas en 50 procent is voor projecten van Jantje Beton. Je steunt dus eigenlijk twee doelen met één donatie!

Amnesty International

Van zondag 12 tot en met zaterdag 18 maart wordt er gelopen voor Amnesty International. Amnesty International zet zich in voor de mensenrechten, want deze worden nog altijd wereldwijd geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies. En daar steekt Amnesty een stokje voor.

Reuma Nederland

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Van zondag 19 tot en met zaterdag 25 maart wordt er gecollecteerd voor Reuma Nederland.  Met het geld dat zij ophalen wordt er onderzoek naar medicatie en behandelmethoden betaald. Maar met het geld geven ze ook informatie en voorlichting. En ze komen op voor de belangen van mensen met reuma.

ZOA

De laatste collecte van de maand loopt van zondag 26 maart tot en met zaterdag 1 april. Deze week is gereserveerd voor collectanten van ZOA. Dat is een internationale christelijke hulporganisatie met de thuisbasis in Nederland. Ze bieden hulp aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of een gewapend conflict.

Cookieinstellingen