En de winnaar is…

Foto: Sam Fish

Hoge spanning in het Prieel in de Staver op donderdagavond 21 april.

De zaal in de Staver was het decor van alweer de vierde uitreiking van de prijs voor de ondernemer van het jaar. Dit jaar met een kleine verandering. In 2009 werd er naast de grote Ondernemer van het jaar ook nog een prijs uitgereikt voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Aangezien dit sowieso onderdeel is van de Ondernemersprijs is er gekozen om dat onderdeel te vervangen voor de Jonge Ondernemersprijs. Deze prijs wordt toegekend aan bedrijven die zijn gestart in of na januari 2011.

Zo´n driehonderd genodigden waren aanwezig bij de uitreiking van de prijzen. De avond werd geopend door Erwin Grootenboer die twee nummers zong waarbij hij zichzelf begeleide op gitaar.

LEES OOK: De heer Dröes nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Jury
De prijs wordt toegekend door een jury die bestaat uit Ton Plooy, Thijs Zeelenberg, René Wissekerke, Ad Coolbergen, Steef Visser en Jan Verhage met als juryvoorzitter Gertjo Helmig. Hun mening was definitief, maar het publiek mocht ook haar bijdrage leveren. In de dagen voor de uitreiking kon er gestemd worden op de genomineerde bedrijven.

“Ondernemers zijn de beste ambassadeur van een regio en daarom is deze prijs erg belangrijk voor Goeree-Overflakkee, omdat we er toch hard mee bezig zijn om het eiland beter op de kaart te zetten in Nederland en daarbuiten”, aldus wethouder Van der Vlugt.

De avond werd aan elkaar gepraat door Jan-Dirk Stout die in het dagelijks leven sportverslaggever is bij RTV Rijnmond. Hij sprak met de genomineerde en stelde hen wat beter voor aan het publiek.

winnaars ondernemersprijs-1

Winnaars
De Jonge Ondernemersprijs 2016 gaat naar Werelds aan het strand in Ouddorp. Een bar en restaurant aan het Grevelingenmeer met een internationale allure. Het hele jaar door kan er genoten worden in een unieke setting van betaalbare luxe terwijl het voelt alsof je in Ibiza, St. Tropez of Miami bent.

“We hebben er met z’n allen hard aan gewerkt en ik ben er trots op dat we in dertien weken van bouwplaats naar dit prachtige gebouw en terras zijn gegaan. Dit is een geweldige beloning”, aldus eigenaar en oprichter Michel Schreuders.

Familiebedrijf Goemaat mocht de Ondernemersprijs 2016 in ontvangst nemen. Goemaat is op gericht in 1987 door Jan Goemaat. Hij startte met het zetten van glas. In 1992 was het al een fulltime bedrijf en in 1996 resulteerde dat in een pand op het bedrijventerrein in Goedereede.

“We doen dit met een team, dat is de kracht van ons bedrijf. De grootste dank gaat uit naar mijn vrouw”, zegt oprichter Jan Goemaat emotioneel. “Bedankt!”.

Reacties

Cookieinstellingen