Controle op hondenbezit

Foto: Nadine Moerenhout

Er komt binnenkort weer controle op hondenbezit in verband met de belasting.

Voor verschillende gemeenten verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks vindt hiervoor een controle op hondenbezit plaats door LEGITIEM BV. De controleurs van dit bureau gaan in de periode van 9 mei tot en met 30 juni in de deelnemende gemeenten langs de deuren om het hondenbezit te inventariseren. De controleur die bij u langs komt, kan zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treft de controleur een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan vult hij een aangiftebiljet in.

De hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit. Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Geef dit dan aan SVHW door, dan komt u in aanmerking voor ontheffing.

LEES OOK: Gratis cursus financiële zelfstandigheid

U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.
Afmelden kan alleen via de website www.svhw.nl of schriftelijk. Voegt u in dit geval als bewijs een kopie van de rekening van de dierenarts òf een kopie van de euthanasie-/ afstandsverklaring.

Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden van uw hond op www.svhw.nl/hondenbelasting.

Reacties