Gratis Dal Vrij busabonnement voor minima op GO

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Voor sommige mensen is de bus de enige optie om ergens te komen. Maar met de stijgende prijzen is zelfs dat niet altijd meer een optie.

Voor sommige mensen betekent dat dus dat ze hun sociale contacten niet kunnen onderhouden. Maar bijvoorbeeld ook met de kinderen ergens naartoe of boodschappen doen. De gemeente komt inwoners met een laag inkomen daarom tegemoet. Zij slaan de handen ineen met Connexxion voor een pilot met gratis busvervoer.

Vanaf 1 maart kunnen minima een jaar lang een gratis Dal Vrij busabonnement aanvragen. Hiermee kunnen ze tijdens de daluren de hele dag gratis reizen. Dit geldt voor doordeweeks, maar ook in het weekend en tijdens feestdagen. Je kunt met het abonnement reizen op Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard en heel Zeeland. Ook zijn de buslijnen van Connexxion naar Zuidplein gratis te gebruiken.

Voor wie?

Het abonnement is bedoeld voor inwoners van 12 jaar of ouder en een laag inkomen hebben. Zij moeten al in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart. Heb je al een abonnement waarmee je tenminste tijdens de daluren gratis kunt reizen? Denk bijvoorbeeld aan studenten. Dan kom je niet in aanmerking voor deze pilot.

Vanaf 1 maart kun je op de website van de gemeente het abonnement aanvragen via een formulier.

Cookieinstellingen