Jumbo Sperling Super Supermarkt

Foto: Sam Fish

JUMBO Sperling – Ouddorp is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK).

Ondernemer Coen Sperling ontving het keurmerk op vrijdag 1 april in aanwezigheid van de heer Frans Tollenaar, wethouder EZ gemeente Goeree-Overflakkee. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Coen Sperling en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

In het bijzonder door het hoofdsponsorschap van de plaatselijke voetbalvereniging en leuke initiatieven, zoals koningsdagtompouces voor ouderen en kinderochtenden voor basisscholieren, het certificaat voor toegankelijkheid van het regionale gehandicaptenplatform, de structurele ondersteuning van projecten in ontwikkelingslanden, en het uitgebreide aanbod lokale en regionale producten. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

super supermarkt keurmerk

Beoordelingscriteria
JUMBO Sperling is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Coen Sperling is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken is en verantwoord onderneemt”.

LEES OOK: Gemeente GO draagt bij aan energieneutraal 2020

JUMBO Sperling heeft haar klanten afgelopen week laten meegenieten van het behalen van het certificaat door cupcakes uit te delen. Tevens ontvangt iedereen vanaf woensdag 6 april een gratis Jute Bigshopper bij besteding vanaf € 20,- aan boodschappen. Deze tas is 100% biologisch.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met JUMBO Sperling hebben ruim 190 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

 

Reacties