Veiligheidsavond gemeenteraad in de Olympiakazerne

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Gemeenteraadsleden zijn op donderdagavond 8 december bijgepraat over veiligheid in de gemeente. Dat gebeurde in de Olympiakazerne in Sommelsdijk.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is portefeuillehouder van dit onderwerp. Zij opende dag ook deze avond. Het is zeker niet de eerste keer dat dit wordt georganiseerd. Echter gebeurt het niet altijd op locatie. Dit keer dus wel. Op de kazerne kregen de raadsleden uitleg over de brandweerwagens en ander materieel. Het was indrukwekkend voor hen om te zien wat de brandweer allemaal in huis heeft om snel in actie te kunnen komen.

Veiligheid op Goeree-Overflakkee

Na de rondleiding gaven diverse partijen uitleg over hun inspanningen voor de veiligheid op Goeree-Overflakkee. De directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) toonde eerst een filmpje over het werk van de VRR. Daarbij gaf hij ook een inkijkje naar de toekomst. Uitdagingen zoals de vele hoogbouw, elektrische voertuigen en de opslag van waterstof maken dat het werk inhoudelijk verandert.

Vanuit het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), werd verteld over de aanpak van ondermijning. Het streven is als georganiseerde overheid te staan tegenover georganiseerde criminaliteit. Het melden van een vermoeden van criminaliteit kan gemakkelijk op de app ‘Meld een Vermoeden’. Burgemeester Grootenboer vulde hierbij aan: “Het kan soms net het laatste puzzelstukje zijn dat we zoeken.”

Strategische agenda

Politiemensen van het basisteam Haringvliet lichtten vervolgens hun strategische agenda voor de periode 2023-2026 toe. In deze agenda wordt themagericht gewerkt en krijgen zaken als jeugd, verkeer en ook ondermijning extra aandacht.

Tot slot kwam het gemeentelijke Veiligheidsbeleid (IVB) 2023-2026 aan de beurt. De beleidsadviseur lichtte het plan toe. Uiteraard waren er veel aansluitpunten te vinden in de eerdere informatie die op deze veiligheidsavond voorbijkwam. Begin volgend jaar wordt het gemeentelijk Veiligheidsplan voorgelegd aan de gemeenteraad om het vast te stellen.

veiligheidsbijeenkomst gemeenteraad olympiakazerne sommelsdijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen