Haringvlietbrug is volgende week vijf nachten dicht

Foto: Rijkswaterstaat

De Haringvlietbrug gaat volgende week vijf nachten dicht in beide richtingen en voor alle weggebruikers. Houd dus rekening met extra reistijd.

De hoofdrijbaan en de parallelbaan van de brug zijn volgende week ’s nachts afgesloten. Dit is vanaf maandag 19 december tot en met zaterdag 24 december. Rijkswaterstaat zet dan klemmen vast waarmee de brugklep vastzit aan het wegdek. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor de renovatie van de klep van de brug.

Voor deze werkzaamheden moet de klep open staan. Dan kan er dus geen verkeer overheen. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken vinden deze werkzaamheden ’s nachts plaats. Automobilisten moeten dan dus wel rekening houden met extra reistijd. Er zijn geen alternatieve maatregelen getroffen voor (brom)fietsers en tractoren, aangezien dit ’s nachts gebeurt.

Omleiding

De brug is elke nacht afgesloten van 22.00 tot 05.00 uur. Alleen op zaterdagochtend 24 december gaat de brug pas weer om 07.00 uur open. Houd daar dus rekening mee als je op pad gaat.

Voor deze afsluiting gelden natuurlijk omleidingsroutes. Verkeer tussen Rotterdam en Bergen op Zoom kan omrijden via de A15, A16, A17, A59, A29 en N217. Verkeer tussen Rotterdam en Zierikzee wordt omgeleid via de A15 en N57. Voor het verkeer dat via de A29 wordt omgeleid is de Kiltunnel in beide richtingen tolvrij gemaakt.

De werkzaamheden hebben geen invloed op de reguliere bedientijden voor de hoge scheepvaart. Met de nood- en hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van de brug tijdens de werkzaamheden.

Advies

Rijkswaterstaat raadt iedereen aan om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Houd ook rekening met de extra reistijd als u ergens naartoe moet. Volg de omleidingsroutes op de digitale en gele borden langs de weg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen