Wethouder Van Putten bezoekt A Seal Stellendam

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder Henk van Putten heeft op donderdag 8 december een bezoekje gebracht aan Zeehondenopvang A Seal in Stellendam.

Hij sprak daar met Marlies de Kraauw. In de afgelopen jaren heeft zij daar de rol van directeur op zich genomen. Ze is dan ook nauw betrokken bij alle doorontwikkelingen van A Seal. De aanleiding van het bezoek was de verbouwing die een paar weken terug is afgerond.

Deze werd mede mogelijk maakt door een bijdrage uit het budget ‘Toeristische Impuls Goeree-Overflakkee’. Dat is een budget van de gemeente en de VEERO. Tijdens de verbouwing is de hele vloer gelijk gemaakt. Daardoor is het pand nu veel toegankelijker voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er twee onderdelen gerealiseerd in een nieuwe tentoonstelling. Dat is de ziekenhuiskamer en de A Seal Academie.

Beleving staat centraal  

In het ‘zeehonden ziekenhuisje’ kunnen kinderen zelf aan de slag met de verzorging van zeehonden. Dat zijn natuurlijk geen echte zeehonden, maar pluche varianten die erg realistisch lijken. Kinderen leren wat er komt kijken bij het verzorgen van zeehonden.

Leren is ook het centrale thema bij de A Seal Academie. Dat is een klaslokaal midden in het bezoekerscentrum. “Alles is interactief. Kinderen kunnen dingen bekijken, voelen en beleven. Dat is belangrijk voor een stuk bewustwording over de natuur. Dat is dan weer de functie van de zeehondenopvang,” aldus Marlies de Kraauw.

De verbouwing is nog niet af, er worden de komende maanden nog elementen toegevoegd.

Leerzaam voor jong en oud 

Wethouder Henk van Putten vond het bezoek aan A Seal inspirerend. “Mooi om te zien hoe A Seal toch werkt aan vernieuwing. En dat ondanks de moeilijke periode die de organisatie doormaakt als gevolg van de coronacrisis. Ik heb veel respect voor de medewerkers én de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de opvang van zeehonden. A seal vervult een dubbelrol in onze gemeente. Zeehonden krijgen de verzorging die ze nodig hebben, daarnaast is A seal een mooie attractie op ons eiland. Ik wil onze inwoners en bezoekers dan ook aanraden om een kijkje te nemen bij het vernieuwde A Seal, leerzaam en leuk voor jong en oud!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen