Nieuwe dienstregeling Arriva

Foto: Sam Fish

Op 25 januari gaat de nieuwe dienstregeling voor de buslijnen in de regio Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee in. Arriva voert een aantal verbeteringen door in de dienstregeling op basis van klantreacties. Ook is het vervoeraanbod afgestemd op de vervoervraag. Op drukke momenten rijden de bussen vaker, maar soms vervallen ook nauwelijks gebruikte ritten.

Voor inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn de belangrijkste wijzigingen:
– Lijn 104 (Renesse – Ouddorp – Hellevoetsluis) rijdt op zaterdagochtend tussen Ouddorp en Hellevoetsluis voortaan ieder uur (in plaats van ieder halfuur).
– Lijn 130 rijdt voortaan alleen tussen Middelharnis en Rotterdam. Tussen Middelharnis en Stellendam kan gereisd worden met lijn 136 en lijn 630.
– Op lijn 136 (Ouddorp – Rotterdam) zijn er in de vroege avond extra ritten tussen Rotterdam en Oude Tonge-Stellendam (vice versa) op doordeweekse dagen en zaterdagen.
– Op lijn 138 (Herkingen – Middelharnis) rijdt de bus in de ochtendspits vaker (2x per uur) tussen Herkingen en Nieuwe Tonge. Reizigers kunnen daar overstappen. Na 8.00 uur rijdt lijn 138 weer de volledige route (1x per uur) van/naar Middelharnis.
– Lijn 139 wordt samengevoegd met Qliner 396 tussen Middelharnis en Rotterdam en wordt samengevoegd met lijn 639 tussen Ouddorp en Middelharnis. Lijn 139 komt als lijnnummer te vervallen. De haltes Anna Franklaan en Bilderdijkstraat in Middelharnis komen te vervallen. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Krakeelstraat, die vaker wordt aangedaan (door lijn 136 en 396). Voor reizigers uit Ouddorp zijn er zowel ’s morgens als ’s middags 3 reismogelijkheden met Qliner 396 rechtstreeks van/naar Rotterdam.
– Qliner 396 (Ouddorp/Dirksland – Middelharnis – Rotterdam) gaat in Middelharnis de route van lijn 136 rijden (via de halten Krakeelstraat en Centrum). Reizigers bij de halten Gemeentehuis, Kon.Julianaweg en Dorpsweg moeten dus voortaan aan de overzijde instappen voor de richting Rotterdam. De Qliner gaat vaker rijden, zowel in de spits (ieder kwartier) als in de daluren (ieder half uur). Dat betekent een forse verbetering van het aantal reismogelijkheden van/naar Rotterdam. Drie ochtendritten rijden vanaf Ouddorp en drie middagritten rijden door naar Ouddorp. De vertrektijden van de Qliner zijn een kwartier verschoven, zodat tussen Dirksland en Middelharnis ieder kwartier een bus rijdt (lijn 136 of lijn 396).
– De schoollijnen 630 en 639 rijden niet meer langs de halten Krakeelstraat en Centrum in Middelharnis, maar rechtstreeks (via de Staverseweg) naar de scholen bij de halte Gemeentehuis. Daarmee wordt de reistijd voor reizigers met deze lijnen verkort.
– Schoollijn 630 rijdt niet meer door Dirksland. Reizigers uit Stellendam reizen daardoor sneller en voor reizigers uit Dirksland zijn er voldoende reismogelijkheden met lijn 136 en Qliner 396.

Meer informatie
Actuele reisinformatie kunt u vinden op 9292.nl.Het nieuwe busboekje is ook kosteloos te downloaden viaarriva.nl/dienstregeling. Daar is tevens een volledig overzicht van de belangrijkste wijzigingen vermeld.

Reacties