Collecterooster Goeree-Overflakkee december 2022

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Leger des Heils

De eerste collecte van deze maand loopt nog door vanuit november. Van 27 november tot en met 3 december wordt er namelijk gelopen voor het Leger des Heils. Dit is een evangelisch kerkgenootschap dat in 128 landen actief is. Het Leger Des Heils wil voor iedereen een eigen plek, want wist je dat Nederland 36.000 daklozen telt? De opvang zit vol en de doorstroom naar een passende woning duurt lang. Dat is precies wat het Leger Des Heils wil veranderen.

Vrije periodes

De rest van deze maand wordt gevuld met een vrije periode. Dat betekent dat de grote goede doelen niet langs de deuren komen. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen