Lintje voor Wim van Putten

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De heer Van Putten uit Sommelsdijk werd zaterdagmiddag 19 maart 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens het 15-jarig jubileum van Voetbalvereniging De Jonge Spartaan.

Wim van Putten is al ruim 42 jaar vrijwilliger. Van 1974 tot 2001 was hij vrijwilliger bij MSV & AV Flakkee in Middelharnis en vanaf 2001 bij de Jonge Spartaan in Middelharnis. Hij wordt omschreven als een uiterst gedreven, onbaatzuchtig en toegewijd voetballiefhebber, die zich inzet voor de vereniging in het geheel, maar ook voor het individuele lid.

LEES OOK: Gemeentepenning voor meneer Brooshoofd uit Oude-Tonge

Bij MSV & AV Flakkee was Wim van Putten vele jaren bestuurslid. Daarnaast was hij jarenlang trainer van junioren- en pupillenteams en van het tweede elftal. Ook maakte hij deel uit van de jeugdcommissie en was hij initiatiefnemer en coördinator van de in 1976 gestarte en nog steeds bestaande Superstar-competitie.

In 2001 werd hij een van de oprichters van voetbalvereniging De Jonge Spartaan. Hier was hij tot 2008 bestuurslid. Hij heeft veel bijgedragen aan de totstandkoming, onderhoud en beheer van de voor voetbal noodzakelijke infrastructuur. Eerst op het terrein van de Zuidwester en daarna aan de Oostplaatseweg. Inmiddels is hij 71 jaar en nog dagelijks te vinden op “zijn” voetbalwei als terreinbeheerder.

Zijn kennis, visie en ervaring is onmisbaar voor Voetbalvereniging De Jonge Spartaan. Met zijn inzet vervult hij dan ook een voorbeeldfunctie voor anderen.

Reacties