CDA zet zich in voor Ouddorps landschap

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA wil het unieke landschap op de Kop van Goeree behouden en versterken.

De zorg voor natuur en cultuur past bij het CDA-uitgangspunt van goed rentmeesterschap. Om dit te onderstrepen stak het CDA Goeree-Overflakkee zaterdag 12 maart tijdens NL Doet de handen uit de mouwen op de Kleistee in Ouddorp.

Opknappen schurveling
Samen met vrijwilligers van de Rabobank en NLGO heeft het CDA een schurveling opgeknapt door de oprukkende begroeiing van bomen en struiken tegen te gaan. Schurvelingen zijn beplante zandwallen rondom een akker met een hoogte variërend van 1 tot 3 meter. Deze eeuwenoude landschapselementen zijn van grote cultuurhistorische waarde en moeten volgens het CDA beschermd worden.

LEES OOK: Eerste fase Dock187 opgeleverd

Binnen de gemeenteraad op Goeree-Overflakkee komt de CDA-fractie – en het Goereese raadslid Dirk Pijl in het bijzonder – op voor het unieke landschap op de kop van het eiland. Dirk Pijl heeft in de raad al meerdere keren vragen gesteld over het mogelijk doorsteken van de schurvelingen en gesteld dat dit niet zomaar kan.

Bankje geplaatst
Op een heuveltje – waar vroeger nog een boerderij heeft gestaan – heeft het CDA met NL Doet een bankje mogen plaatsen. De CDA’ers hopen dat vele mensen van dit bankje gebruik zullen maken, terwijl ze genieten van dit prachtige natuurgebied.

De christendemocraten staan bekend om haar grote waardering voor de vele vrijwilligers. Voor een sterke samenleving zijn actieve en betrokken mensen immers onmisbaar. Om deze mooie woorden ook in daden om te zetten doet het CDA jaarlijks mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Reacties