De gemeente is helemaal klaar voor de winter

Foto: Sam Fish

Het mag dan qua temperatuur pas net neigen naar de herfst, de gemeente Goeree-Overflakkee laat weten helemaal klaar te zijn voor de winter.

De periode van gladheidsbestrijding breekt namelijk aan. Tot eind maart 2023 staat de gemeente 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar. Zij zorgen voor begaanbare en veilige wegen binnen de bebouwde kom.

In de wintermaanden kan gladheid voor de nodige overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente is wegbeheerder en zorgt ervoor dat hun wegen in goede en veilige staat zijn. Het bestrijden van gladheid is daarom erg belangrijk. Op gemeentewerven ligt in totaal 300 ton strooizout klaar.

Waar strooit de gemeente?

De gemeente is verantwoordelijk voor de wegen binnen de bebouwde kom. De wegen daarbuiten zijn in handen van het Waterschap Hollandse Delta. De provincie onderhoudt de N214, de N498 en de bijbehorende parallelbanen en fietspaden. En Rijkswaterstaat beheert de N57, de N59 en de A59.

Dat strooien gebeurt in een vaste volgorde. Daarbij gaan de hoofdwegen als eerst, omdat daar de meeste auto’s rijden. Het doel is dat een bewoner binnen 750 meter een gestrooid weggedeelte kan bereiken. Daarna komen de routes van het openbaar vervoer, op- en afritten van dijken, doorgaande ontsluitingswegen en doorgaande fietspaden. Tot slot zijn er voetpaden bij verzorgingstehuizen, openbare gebouwen, winkelgebieden, scholen en bruggen. De gemeente vraagt inwoners om hun eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te maken.

Alle straten en wegen die hierboven niet genoemd zijn, worden gedaan zodra er tijd voor is. Als er een gevaarlijke situatie ontstaat, geef dit dan direct door aan de gemeente. Dan krijgt die locatie voorrang bij het strooien.

Wees alert

De gemeente kan niet alle wegen gelijktijdig strooien. Ze roepen weggebruikers daarom op om tijdens de wintermaanden extra alert te zijn. Houd de verkeersinformatie goed in de gaten en houd rekening met weersomstandigheden. Pas daar ook je rijstijl en snelheid op aan.

Kijk voor meer informatie over strooiroutes op de website van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen