Gemeente opent vernieuwd Vliedpark in Sommelsdijk

Foto: Sam Fish

Mensen die erg vertrouwd zijn met het Vliedpark in Sommelsdijk kunnen helemaal opnieuw beginnen met hun verkenning. De gemeente opende maandag 24 oktober namelijk een volledig vernieuwd park.

Door Sam Fish

De berg, het vliedpark, de skatebaan. Iedereen heeft zo wel zijn eigen naam voor de locatie. Maar hoe je het ook noemt, het is niet meer wat het was. De afgelopen zomer heeft de gemeente diverse werkzaamheden verricht aan het park. Zo is er nu verlichting en een openbaar toilet, maar daar blijft het niet bij. Het is nu nog meer ingericht op beweging.

Het vernieuwde Vliedpark is mede tot stand gekomen door omwonenden. De gemeente had natuurlijk al wat plannen. Maar tijdens een participatiemiddag kon iedereen nog extra ideeën aanleveren voor het park. En dat is gedaan ook!

Het nieuwe park

Zo bestond het park uit de berg, een skatebaan en een klimrek. Daar hield het zo ongeveer wel op. Daar zijn nu aardig wat dingen bijgekomen. Zo is het wandelpad rondom de berg geasfalteerd en omgetoverd tot atletiekbaan van 400 meter. Er is een basketbalveld aangelegd, een pannakooi, picknicktafels, klimrekken, een speeltuin met schommels en zelfs een kabelbaan. Daarbij is er ook gezorgd voor een openbaar toilet.

“Het park is ingericht voor iedereen,” laat wethouder Markwat weten bij de opening. “De doorgewinterde sporter kan hier terecht. Maar het park is ook ingericht voor de recreant, spelende kinderen en wandelende mensen. Daarom is het ook zo mooi om te zien dat jullie hier in zulke grote getalen aanwezig zijn bij de opening. En ook met zoveel verschillende leeftijden.”

Openingshandeling

Het was dus aan wethouder Daan Markwat om het vernieuwde park te openen. Dat deed hij echter niet alleen. Iedereen die wilde mocht en kon meedoen aan de opening. De handeling was namelijk niet het simpel doorknippen van een lintje of het onthullen van een bord. Voor de opening moest er gerend worden en wel een rondje van 400 meter om de berg. “Voor een wielrenner is dat geen makkelijke opgave, maar ik ga mijn best doen,” aldus de wethouder.

En het is hem gelukt. Hij liet alle kinderen eerst finishen en wachtte hen al aanmoedigend op vlak voor het einde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NieuwsNL_GO (@nieuwsnl_go)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen