D66 GO: Houd lokale SEH Dirksland in stand!

Foto: Sam Fish

Op 3 oktober heeft minister Kuipers een nieuwe beleidsnota Toekomstbestendige Acute Zorg aangeboden aan de Tweede Kamer.

In deze nota geeft hij aan onder meer de 45 minutennorm te willen afschaffen. Deze norm zorgt ervoor dat iedereen binnen 45 minuten met een ambulance de spoedeisende hulp van een ziekenhuis kan bereiken. De minister wil deze norm dus loslaten. Zo wil hij een meer kosten-efficiënte verdeling van de SEH-posten in Nederland creëren.

Dirksland de enige in de buurt

Hier op Goeree-Overflakkee hebben we het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dat is het enige ziekenhuis in de regio met een SEH die 24/7 geopend is. Het loslaten van de 45 minutennorm is voor deze regio een ernstige verschraling van het zorgaanbod. Zeker doordat eerder de zorg in Spijkenisse ook is afgeschaald.

Motie

D66 heeft een motie voorbereid die in alle gemeenten van de regio aangeboden gaat worden. Deze wordt ook al door vele partijen ondersteund. In de motie roept de partij haar colleges op om zich maximaal in te zetten om ervoor te zorgen dat de SEH in Dirksland niet dicht hoeft.

De motie is al unaniem aangenomen in drie gemeenteraden in de regio. Dat zijn Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Op donderdag 10 november wordt deze ook ingediend in de gemeenteraad op Goeree-Overflakkee. Met de motie hoopt de partij de minister te overtuigen dat sluiting van de SEH-post in Dirksland niet mag gebeuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen