Lintje voor twee brandweermannen

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op vrijdagavond 4 maart 2016 zijn de heren Jan Esser en Kees de Ron benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De twee bandweermannen van de blusgroep Oude-Tonge kregen hun onderscheiding uitgereikt door Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Jan Esser verlaat na 33 jaar de vrijwillige brandweer. Hij is in 1983 in dienst getreden en heeft de benodigde papieren behaald om zijn taken naar behoren te kunnen uitvoeren. Buiten het optreden als manschap is hij ook chauffeur pompbediener en verantwoordelijk voor het onderhoud van het blusvoertuig. Door zijn inzet stond dit voertuig er altijd piekfijn bij en altijd klaar om mee uit te rukken.

LEES OOK: Afvalscheiding levert op! 

Kees de Ron heeft zich ruim 43 jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer en ook hij heeft de benodigde certificaten gehaald en trainingen gevolgd. 43 jaar heeft hij bij nacht en ontij alles losgelaten wanneer hij gealarmeerd werd om zo snel als hij kon zijn werk bij de brandweer te gaan doen. Hij is voor veel nieuwe leden een inspirator geweest. Tevens is Kees de Ron jaren lid geweest van de jeugdbrandweer van Oude-Tonge.

Door hun lange staat van dienst hebben zij veel kunnen betekenen voor de bevolking van Oude-Tonge maar zeker ook ver daarbuiten wanneer ze werden ingezet om assistentie elders in de regio te gaan verlenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen