Leo Schellevis geïnstalleerd als nieuw raadslid

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 september is Leo Schellevis geïnstalleerd als nieuwste lid van de gemeenteraad. Hij volgt hiermee Willy Heintjes op.

Heintjes legde voor de zomer zijn functie als raadslid neer. Daardoor kwam er een plek vrij in de gemeenteraad voor de VKGO. In lijn met de Kieswet is het dan aan de volgende persoon de lijst van de partij. In dit geval was dat Leo Schellevis uit Sommelsdijk. Hij heeft deze benoeming aanvaard. Tijdens een schorsing van de raadsvergadering vond het onderzoek van de geloofsbrieven plaats.

Geloofsbrieven zijn documenten die aantonen dat iemand aan de voorwaarden voldoet om raadslid te worden. Denk aan een document dat aantoont dat iemand in de gemeente woont. De commissie geloofsbrieven bestaat uit drie raadsleden. Zij beslisten positief. Daarna werd Schellevis door het uitspreken van de belofte officieel een raadslid van Goeree-Overflakkee.

Leo Schellevis

Schellevis heeft zijn kersverse raadlidmaatschap met enthousiasme aanvaard. Hij woont samen met zijn vrouw in Sommelsdijk. Ze hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Leo was al enige tijd actief in de steunfractie. De laatste anderhalf jaar was hij ook voorzitter van de VKGO. Dat voorzitterschap is inmiddels overgedragen.

Eerder volgde hij ook de cursus Politiek Actief. De gemeenteraad heeft deze cursus de afgelopen jaren een aantal keer georganiseerd. Dat is speciaal voor mensen die interesse hebben in de lokale politiek.

Leo Schellevis raadslid VKGO

Cookieinstellingen