Goeree-Overflakkee heeft er 3 nieuwe Nederlanders bij

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Drie inwoners uit onze gemeente kregen op dinsdag 6 september officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Zij hebben hier de eed of belofte voor afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heette de inwoners en hun familieleden welkom op het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakten ze kennis met elkaar. Er werd gesproken over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn. Daarna was het tijd om de verplichte verklaring van verbondenheid af te leggen.

De naturalisatieceremonie is de feestelijke afronding van een lang en soms moeilijk traject. Daarin leren zij onder meer de Nederlandse taal. Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen ze bijvoorbeeld stemmen. Daarnaast kunnen ze ook een Nederlands paspoort aanvragen en in andere EU-landen wonen en werken.

Drie nieuwe Nederlanders

Tijdens de bijeenkomst sprak de burgemeester de inwoners toe. Ook stond ze stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. “Nederland is een land waarop je trots kunt zijn. Een land dat een rijke geschiedenis heeft. Waar begrippen als ‘tolerantie’, ‘respect’ en ‘ondernemerszin’ diep zijn geworteld. Ik hoop van harte dat u zich welkom zult voelen in Nederland.”

De drie nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Syrië. De burgemeester overhandigde hen tijdens de ceremonie het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen zij een attentie als feestelijke afsluiting van de ceremonie.

Cookieinstellingen