Met de trein naar Flakkee

Foto: Pixabay

In het restaurant van Zoet of Zout in Stellendam was op woensdagavond 17 februari een brainstormbijeenkomst over de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee.

Wethouder Marnix Trouwborst opende de avond met het benoemen van veranderingen die al gepland staan voor het eiland. Denk hierbij aan een turborotonde bij Middelharnis en een belangrijke omleiding tussen Dirksland en Melissant waardoor het landbouwverkeer niet meer over de hoofdweg hoeft.

Ideeën
Het was de bedoeling dat alle, ongeveer veertig, aanwezigen zouden meedenken over veranderingen in de infrastructuur op en rond Flakkee. Zo werd er geopperd dat er één rechte snelweg tussen Rotterdam, Vlissingen en Antwerpen moest komen, er ontstond een idee om de lijnbus tot aan Rotterdam Centraal te laten rijden en er werd zelfs bedacht om een trein naar het eiland te laten komen.

LEES OOK: Nieuwe baan voor gemeentesecretaris Marinussen

“Veel dingen zijn luxeproblemen”, zegt één van de aanwezigen. “Op sommige plekken moet de mindset aangepast worden en niet de infrastructuur”. Daar werd zowel positief als negatief op gereageerd.

“We zijn niet anti-file, maar we zijn wel opzoek naar alternatieven. We zijn opzoek naar nut en noodzaak”, zegt Kees Vingerling, gebiedsregisseur Zuid-West bij de Verkeersonderneming. “En elk idee om de doorstroming op Goeree-Overflakkee te verbeteren is er een”.

De Verkeersonderneming
“In Nederland zijn er twaalf knelpunten in het verkeer en Rotterdam Rijnmond staat op die lijst redelijk ver bovenaan”, legt Kees uit. “Doordat veel wegen bij een andere organisatie hoort wordt er niet altijd even goed samengewerkt. En precies daarom is de Verkeersonderneming opgericht”.

De Verkeersonderneming neemt het initiatief om automobilisten te laten kijken naar alternatieven. Dit leverde tot nu toe al 14.167 minder spitsritten op.

Reacties