CBS Het Kompas op SEEF

Foto: Sam Fish

Christelijke basisschool Het Kompas in Stellendam heeft een herlabeling gekregen.

De school heeft namelijk voor de tweede keer erkenning gekregen voor de verkeerslessen die gegeven worden. De eerste keer dat de school een oorkonde kreeg was in 2013.

Herlabeling
“Een school moet zich in eerste instantie helemaal bewijzen”, legt Rien Fluit uit. Hij was namens de POV (Provincionaal ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid) aanwezig bij de herlabeling bij de school. “Voor een herlabeling moet een school kunnen aantonen dat ze zijn doorgegroeid”.

In deze tweede fase moet een school alles documenteren. “Er moeten gesprekken worden gevoerd met de gemeente, ouders moeten worden voorgelicht en op school moeten verkeerslessen worden gegeven”, aldus Fluit.

LEES OOK: Kolfkamer voor Van Weel-Bethesda Ziekenhuis Dirksland

Uitreiking
Wethouder Marnix Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee kreeg de eer om de oorkonde en het nieuwe bordje uit te reiken aan directrice mevrouw Geneugelijk. En dankzij het mooie weer kon de overhandiging plaats vinden op het schoolplein.

Het Kompas op SEEF-1

“Het is de bedoeling dat er een feestje wordt gevierd, dus alle kinderen hebben meegewerkt om iets leuks te kunnen laten zien”, vertelt verkeersmoeder Annemieke Biemond. Zo hadden de kinderen van groep 1 en 2 een lied ingestudeerd over oversteken, wat zij lieten horen. Vervolgens demonstreerden de kinderen van groep 3 en 4 wat de correcte manier van oversteken precies is en waar je op moet letten.

De groepen 5 en 6 kwamen tegenover groep 7 en 8 te staan in een wedstrijd. De leerlingen moesten een parcours afleggen waar punten te verdienen waren. Groep 7 en 8 haalde de meeste punten en ging er met de eer vandoor.

LEES OOK: Eerste studiemiddag kindermishandeling

School op SEEF
School op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers.

Reacties