Vrijwilligersfestival voor eilandelijke vrijwilligers

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente en GOvoorElkaar komen met een vrijwilligersfestival om alle vrijwilligers van het eiland te bedanken voor hun tijd, inzet en toewijding.

Het festival vindt plaats op vrijdag 2 september van 16.00 tot 20.30 uur op het parkeerterrein bij het gemeentehuis. Dat is aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis. Het terrein verandert in een sfeervol festivalterrein met onder andere een bar, terras en springkussen.

Eten, drinken en vermaak van het eiland

Lokale ondernemers zorgen voor genoeg te eten en drinken. Denk aan slagerij Floresteijn, Brandstof koffie, De Mekkerstee, Jan de Visman, brouwerij Solaes, Tinus de IJsboer en bakkerij Van Harberden. Ook is er een podium met optredens van lokale talenten. Zo zijn er optredens van Refill, Kelluf!, Sing it! Sisters en ABBA-tribute band DYMK?. Ook krijgen vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid zichzelf te presenteren en vrijwilligers te werven. Zo is GOvoorElkaar met een kraam aanwezig, net als het Streekmuseum.

En dat is nog niet alles. Alles wordt uit de kast getrokken om de gasten een leuke middag en avond te bezorgen. Zij krijgen munten om te besteden bij de bar en de kramen.

Voor alle vrijwilligers

De afgelopen jaren was er door de coronamaatregelen geen evenement om de vrijwilligers te bedanken. De jaren daarvoor was er een diner met vermaak in De Staver. Dit jaar is voor een andere insteek gekozen. Zo is het festival voor jong en oud. Ook zijn er door deze opzet meer lokale ondernemers en organisaties betrokken.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein) is ook op het festival. “Op Goeree-Overflakkee prijzen we ons gelukkig met de vele vrijwilligers. Onze samenleving draait omdat er vrijwilligers zijn. Ze maken onze maatschappij mooier. Voor onze ouderen, voor onze kinderen. Om het eigen dorp mooier te maken. Om kinderen te laten sporten. Als gastvrouw bij zorginstellingen. Of om dieren in nood te helpen. Dit festival is een mooi moment om al onze vrijwilligers te laten zien dat we hun inzet waarderen.”

Feest mee

Ben jij actief als vrijwilliger op Goeree-Overflakkee? Dan ben je van harte welkom! Iedere vrijwilliger mag één gast meenemen én zijn of haar kinderen. Aanmelden kan via de website van de gemeente.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakkee? Kijk op www.govoorelkaar.nl, waar hulpvragers en hulpaanbieders elkaar vinden.

Cookieinstellingen